tisdag 14 december 2010

Betygsättning: Hallonglass med maräng topping

Jag kom precis hem från Elisabeth och Johan och efter en god middag känner jag mig riktigt mätt och belåten. Jag tänkte ge ett litet betyg på dagens efterrätt som jag provade på för första gången. 

Hallonglassen var riktigt enkel att göra, tog ca 5 min att mixa, hälla upp och stoppa in i frysen. 
Marängen kunde tyvärr inte bli en topping på glassen utan blev snarare ett tillbehör som man fick portionera själv, detta berodde på att vi använde oss av väldigt fina Iittala glas till glassen och det kändes väldigt riskabelt att sätt dem i ugnen. För övrigt blev marängen bra, den passerade testet med en upp och ner vänd skål. Jag lade marängen i en ugnsform och gratinerade den. Jag fick för mig att marängen skulle vara lite kletig, tyvärr blev så inte fallet, den blev mera skumaktig och lite konstig. Nästa gång kommer jag ha marängen i ugnen så den blir stel och eventuellt använda något som kan få bort ägg smaken en aning.

Den här efterrätten är en väldigt fräsch efterrätt, glassen var extremt god! Den kan jag lätt se mig göra i sommar och även prova på lite olika smaker! Marängen blev tyvärr inte lika lyckad, jag ska prova flera gånger, annars kan man säkert hitta på en annan topping om man skulle vilja det. Men eftersom glassen var så himla god får den här rätten ett högt betyg!
 Betyg: 4/5 


Receptet finns här!

Inga kommentarer: